Лидерът в световната ранглиста и поставен под номер 1 в основната схема Рафаел Надал се класира за третия кръг на тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк.

В среща от вечерната сесия на “Артър Аш Стейдиъм” испанецът преодоля с 3:0 сета намиращия се във великолепна форма Денис Истомин, в отделните части 6/3, 7/6, 7/5 и ще спори за влизане на осминафиналите с французина Жил Симон.

Първите минути на двубоя бяха изцяло за “Ел Торо”, който се възползва по най-добрия начин от първоначалното напрежение, обхванало представителя на Узбекистан, и набързо реализира два пробива, които бяха напълно достатъчни за успеха в първия сет.

Във втората част играта бе изключително равностойна като сервиращите не допуснаха грешка и удържаха подаванията си, за да се стигне до логичния тайбрек, в който Истомин бе изключително близо до крайния успех.

Узбекът успя да дръпне с 5:1 точки, но отново показа липса на здрави нерви в ключовите моменти, позволи на именития си съперник да наниже 6 последователни точки и така до безкрайност утежни задачата си в двубоя.

Въпреки това в третия сет Истомин отново имаше своите шансове (5 пропуснати брейкбола), които отново не успя да оползотвори, а в последния си сервис гейм допусна пробив, който сложи точка на спора след 2 часа и 44 минути.

Още новини от кортовете

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase